Pakiety weselne:
Pakiet Standardowy:
Sobota, Niedziele i święta – 290zł/os
W tygodniu – 280zł/os
Pakiet zawiera:
- Tradycyjne przywitanie chlebem i solą
- Lampka wina musującego
- Dekoracje stołów
- Napoje gorące(kawa, herbata) bez ograniczeń w postaci barku
- Patery z owocami(na stole lub w postaci barku)
- Klimatyzacja
- Rabat dla dzieci – do 6 lat -50%
- Białe pokrowce na krzesła
Cena nie zawiera: napojów, alkoholu, ciasta, tortu, ciasteczek, cukierków.
Pakiet „KSIĄŻĘCY”
Sobota, Niedziele i święta – 310zł/os
W tygodniu – 300zł/os
Pakiet zawiera:
- Tradycyjne przywitanie chlebem i solą
- Lampka wina musującego
- Dekoracje stołów
- Napoje gorące(kawa, herbata) bez ograniczeń w postaci barku
- Patery z owocami(na stole lub w postaci barku)
- Klimatyzacja
- Rabat dla dzieci – do 6 lat -50%
- Białe pokrowce na krzesła
- Apartament dla młodej pary
- Napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite, woda, oranżada) – bez ograniczeń
- Woda z cytryną i soki owocowe – bez ograniczeń
- Świeże kwiaty na stołach
- Ciasto 1,5 szt/os (4 rodzaje)
- Cukierki + ciasteczka kruche
- Beczka Piwa (60 piw)*[powyżej 50 osób]
Cena nie zawiera: alkoholu, tortu.
Menu weselne:
1. Obiad:
Zupa: (1 pozycja do wyboru)
-Rosół z makaronem,
-Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym,
-Żurek śląski,
-Zupa cebulowa
-Zupa pomidorowa
Mięsa (wszystkie rodzaje – 3szt/os):
– Rolada śląska
– Kule faszerowane
– Udko z kurczaka
– Kotlet schabowy
– De volaille
– Pieczeń wieprzowa
– Karczek faszerowany
– Udziec z indyka
– Filet z kurczaka zapiekany
-[na życzenie udko z kaczki/ z gęsi/rolada wołowa +18zł/szt.]
Dodatki:
– Kluski śląskie + sos pieczeniowy
– Ziemniaki z wody lub puree
Dodatki warzywne: (do wyboru 4 pozycje)
– Kapusta czerwona
– Surówka z białej kapusty
– Kapusta biała gotowana
– Buraczki
– Surówka sezonowa
– Surówka z marchwi
– Mizeria
Kompot (1 do wyboru)
– brzoskwiniowy
– ananasowy
– truskawkowy
2. Deser
(1 pozycja do wyboru):
– Kopa bakaliowa
– Tiramisu
– Szpajza wielosmakowa
– Puchar lodów wielosmakowych
3. Tort+ciasto+kawa
-Kawa i herbata oferowana bez ograniczeń.
-Tort, ciasto*, ciasteczka własne lub na zamówienie,
4. Zimna płyta:
-Patera wędlin, kiełbas i serów,
-Pasztet pieczony i Pieczeń podawana na zimno z sosem,
-Marynaty,
-Tatar z cebulką i ogórkami,
-Ozorek lub szynka w galarecie,
-Galaretka wieprzowa i tymbaliki drobiowe,
-Pomidory i ogórki podawane z mozzarellą,
-Łosoś wędzony i Patera serów świata,
-Kulki rybno-mięsne w zalewie octowej,
-Śledzie i koreczki śledziowe
-Sałatki – 2 rodzaje do wyboru (brokułowa, gyros, grecka, sałatka sezonowa ze świeżych warzyw),
-Kanapeczki nadziewane i ciasteczka francuskie z farszem
– Tortilla nadziewana
-pieczywo, masło
Kolacja 1:
– Nuggetsy
– Frankfuterki + sałatka jarzynowa
– Zupa (1 pozycja do wyboru): Żurek, Bogracz, Flaczki
Kolacja 2:
Mięsa 2szt/os 7 pozycji do wyboru):
– Kotlet drobiowy
– Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
– Schab faszerowany
– Schab z pieczarkami
– Kotlet po szwajcarsku
– Kotlet po parysku
– Szaszłyki
– Ser panierowany
– Kotlety warzywne
– Żeberka wieprzowe
– Golonko
– Pierś z kurczaka w: migdałach/rodzynkach/kokosie(1 do wyboru)
– Pstrąg
– Dorsz filet
Dodatki: (do wyboru 3 pozycje):
– Frytki
– Bombki paryskie
– Ziemniaki puree
– Ziemniaki opiekane
– Ryż z warzywami
Dodatki warzywne: (do wyboru 2 pozycje)
– Kapusta zasmażana
– Warzywa z wody
– Surówka sezonowa
– Sałatka z kapusty Pekińskiej
– Surówka z kapusty kiszonej
Kolacja 3:
1 pozycja do wyboru:
-Barszcz z krokietem
-Potrawka z kurczaka
-Strogonoff
Nasze propozycje:
- Płonący udziec pieczony podawany z ziemniakami pieczonymi i kapustą zasmażaną cena
- Prosiak pieczony z dodatkami
- Stół wiejski
- Tort weselny
- Ciasto
- Piwo lane 0,5l
- Napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite,
woda gazowana)
Poprawiny weselne
Poprawiny nr1- Pełne
Cena:
weekendy i święta 170zł/os
w tygodniu 160zł/os
Poprawiny nr2 – Pozostałe jedzenie z pierwszego dnia(obiad, kawa-ciasto, zimna płyta) Cena 100zł/os
Cena z napojami bez ograniczeń +30zł/os
Menu Poprawiny Pełne:
1. Obiad:
Zupa: (1 pozycja do wyboru)
– Rosół z makaronem
– Pomidorowa
-Cebulowa
-Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
-Żurek śląski
Mięsa 1,5 szt/os + mięsa z pierwszego dnia
Dodatki:
– Kluski śląskie + sos pieczeniowy
– Ziemniaki z wody/puree
Dodatki warzywne: (do wyboru 3 pozycje)
– Kapusta czerwona
– Surówka z białej kapusty
– Kapusta biała gotowana
– Buraczki- Surówka sezonowa
– Surówka z marchwi
– Mizeria
2. Kawa+Ciasto
3. Zimna Płyta:
-Patera wędlin, kiełbas i serów,
-Pasztet pieczony i Pieczeń podawana na zimno z sosem czosnkowym,
-Owoce morza i marynaty,
-Tatar z cebulką i ogórkami,
-Ozorek lub szynka w galarecie,
-Galaretka wieprzowa i tymbaliki drobiowe,
-Pomidory i ogórki podawane z mozzarellą,-
-Łosoś wędzony i Patera serów świata,
-Jajka z kawiorem w sosie tatarskim,
-Kulki rybno-mięsne w zalewie octowej,
-Śledzie – 2 rodzaje do wyboru (śledź w oleju z cebulką, w śmietanie, po japońsku, po węgiersku)
-Sałatki – 3 rodzaje do wyboru (sałatka brokułowa, gyros, sałatka z pora, tuńczyk z ryżem, grecka, hawajska),
-Kanapeczki nadziewane i ciasteczka francuskie z farszem
– Tortilla nadziewana z szynką
-pieczywo, masło
4. Kolacja:
Kolacja-1 do wyboru:
Kolacja opcja 1:
Mięsa 1szt/os + mięso z pierwszego dnia:
-Schab zapiekany z pomidorem i serem
-Filet z kurczaka zapiekany
-Szaszłyki
-Pierś po hawajsku
Dodatki: (do wyboru 2 pozycje)
– Ziemniaki puree
– Frytki- Bombki paryskie
– Ziemniaki opiekane
– Ryż z warzywami
Dodatki warzywne: (do wyboru 1 pozycja)
– Kapusta zasmażana
– Warzywa z wody
– Surówka sezonowa
– Sałatka z kapusty Pekińskiej
– Surówka z kapusty kiszonej
Kolacja opcja 2 (3 pozycje do wyboru):
-Bigos
– Bogracz
– Flaczki
– Potrawka z kurczaka
– Żurek