Menu Cateringowe:
1. Obiad/Kolacja:
1,5 szt/os 70zł/os (5 pozycji do wyboru) 2szt/os 75zł/os (7 pozycji do wyboru)
Mięsa :
- Rolada śląska
- Kule faszerowane
- Udko z kurczaka
- Pałka z kurczaka
- De volaille
- Kotlet schabowy / drobiowy
- Pieczeń wieprzowa
- Karczek faszerowany
- Udziec z indyka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Schab faszerowany
- Schab z pieczarkami
- Kotlet po szwajcarsku
- Kotlet po parysku
- Szaszłyki
- Ser panierowany
- Kotlety warzywne
- Żeberka wieprzowe
- Golonko
- Pierś z kurczaka w migdałach/rodzynkach/kokosie
(1 do wyboru) - Pstrąg
- Dorsz filet
- Kiełbasa pieczona z cebulką
- Filet z kurczaka zapiekany
- Schab zapiekany z pomidorem i serem
Dodatki: (do wyboru 2 pozycje)
- Kluski śląskie + sos pieczeniowy
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki puree
- Frytki
- Bombki paryskie
- Ziemniaki opiekane
- Ryż z warzywami
Dodatki warzywne: (do wyboru 3 pozycje)
- Kapusta czerwona
- Surówka z białej kapusty
- Kapusta biała gotowana
- Kapusta zasmażana
- Buraczki
- Warzywa z wody
- Surówka sezonowa
- Surówka z marchwi
- Sałatka z kapusty Pekińskiej
- Surówka z kapusty kiszonej
2. Zimna Płyta 75zł:/os
- Patera wędlin, kiełbas i serów,
- Marynaty,
- Tatar z cebulką i ogórkami,
- Szynka w galarecie,
- Galaretka wieprzowa i tymbaliki drobiowe,
- Łosoś wędzony i Patera serów świata,
- Kulki rybno-mięsne w zalewie octowej,
- Śledzie i koreczki śledziowe
- Sałatki – 2 rodzaje,
- Patery przekąsek
- Tortilla nadziewana
- pieczywo, masło
3. Dodatki
- Rosół 10zł/os
- – Bogracz 15zł/os
- – Żurek śląski 15zł/os
- – Bigos 15zł/os
- – Flaczki 15zł/os
- – Potrawka z kurczaka 15zł/os
- – Barszcz z krokietem 15zł/os
- – Krem Grzybowy 10zł/os
- – Patera z frankfuterkami(6szt), nuggetsami(6szt) i sałatką jarzynową 50zł/szt
- – Udko z kaczki
- – Deser Kopa/Tiramisu 80zł/szt
- – Udziec wieprzowy 500zł/szt
- – Ciasto 6zł/szt
- – Tort okrągły od 150zł
Kontakt:
ul. Księdza Jana Pojdy (obok kościoła)
44-213 Książenice
32 4219526